De uitdagingen van data beveiliging in de Zorg

  • juni 8, 2023

In de zorgsector speelt het delen van gevoelige informatie een cruciale rol. Denk aan medische gegevens, persoonlijke details van patiënten of zelfs communicatie tussen verschillende zorgverleners. In het digitale tijdperk is een e-mail de snelste en meest gebruikte manier om dergelijke gevoelige informatie te delen. Maar hoe zorg je ervoor dat deze informatie veilig en conform de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) wordt verstuurd? Dat is waar onze oplossing voor aangetekend en beveiligd mailen om de hoek komt kijken.

 

Aangetekend en Beveiligd Mailen, wat houdt dat in?

Onze beveiligde en aangetekende e-mail oplossing zorgt ervoor dat alleen de bedoelde ontvanger toegang krijgt tot de informatie. Dat betekent dat je met vertrouwen kunt e-mailen, wetende dat je voldoet aan de AVG-vereisten en dat de privacy van je patiënten gewaarborgd blijft.

Het mooie aan Aangetekend Mailen is dat het, net als bij een aangetekende brief, een bewijs levert dat de e-mail is verzonden en ontvangen. Dit kan van onschatbare waarde zijn, bijvoorbeeld bij het delen van cruciale medische informatie of bij juridische kwesties.

Met Beveiligd Mailen zorgen we ervoor dat het versturen van een e-mail wel gebruiksvriendelijk blijft. Als verzender wil je niet bij elke mail moeten nadenken of deze wel of niet veilig verzonden moet worden. Daarom checkt Beveiligd Mailen elke mail of deze privacygevoelige data bevat.

 

Aangetekend en Beveiligd Mailen

Het belang van AVG conformiteit in de zorg

De AVG-regelgeving eist dat persoonlijke gegevens op een veilige manier worden verwerkt en opgeslagen. Dit heeft een enorme impact op zorginstellingen, die dagelijks met grote hoeveelheden gevoelige gegevens werken. Een datalek kan leiden tot enorme boetes en reputatieschade, laat staan de persoonlijke impact op de betrokken patiënten.

Door te kiezen voor onze oplossing voor aangetekend en beveiligd mailen, toon je niet alleen aan dat je de veiligheid van je patiënten serieus neemt, maar ook dat je volledig voldoet aan de AVG. Bovendien bespaar je veel tijd en middelen die anders zouden worden besteed aan het managen van gegevensbeveiliging.

Waarom zorginstellingen vertrouwen op onze oplossingen

Waarom kiezen talloze zorginstellingen voor onze aangetekende en beveiligde mail oplossing? Het antwoord is simpel: we bieden een betrouwbare, gebruiksvriendelijke en volledig AVG-conforme oplossing. Met onze oplossing kan je zorgeloos e-mails versturen, wetende dat je voldoet aan alle wet- en regelgeving rondom data bescherming.

Bovendien bieden we volledige ondersteuning bij de implementatie en het gebruik van de dienst. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij eventuele problemen.

Ervaar de voordelen van veilig mailen

Of je nu een groot ziekenhuis, een kleine huisartsenpraktijk of een middelgrote zorginstelling beheert, onze aangetekende en beveiligde e-mailoplossing is ontworpen om aan al je behoeften te voldoen. We zijn trots op onze flexibiliteit en aanpasbaarheid en werken graag nauw samen met onze klanten om ervoor te zorgen dat ze het meeste uit onze dienst halen.

Door onze dienst te gebruiken, kun je de dagelijkse workflow in jouw instelling stroomlijnen en tijd besparen, terwijl je de veiligheid van de patiëntgegevens verhoogt en voldoet aan de AVG.

Beveiligd Mailen

De Toekomst van veilig mailen in de Zorg

De digitale wereld ontwikkelt zich razendsnel, en het is cruciaal om deze evolutie bij te houden, zeker als het gaat om gegevensbeveiliging. Onze dienst is ontworpen om met deze veranderingen mee te gaan, en wij zullen je helpen om de privacy en veiligheid van je patiënten ook in de toekomst te blijven garanderen.

Het is tijd om de stap te zetten naar veiliger, betrouwbaarder en AVG-conform mailverkeer. Neem contact met ons op en ervaar zelf waarom zoveel zorginstellingen al vertrouwen op onze oplossing voor aangetekend en beveiligd mailen.

Blog Post

Related Articles

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique.

De voordelen van Aangetekend Mailen voor ziekenhuizen en zorginstellingen

juni 7, 2023
In het digitale tijdperk waarin we nu leven, zie je misschien dat sommige sectoren, zoals ziekenhuizen en andere...

Het verschil tussen ERDS en qERDS in Aangetekend Mailen: Wat betekent dit voor juridische correspondentie?

juni 9, 2023
Het juridische veld staat bekend om zijn uitgebreide en strikte regelgeving. Van procedurele documenten tot contracten...

De toekomst van de financiële sector: Aangetekend Mailen als essentieel onderdeel van digitale transformatie

mei 30, 2023
Vooruitgang stopt nooit. Met technologie die elke dag evolueert, wordt de financiële sector opnieuw vormgegeven, vooral...
Blog Post CTA

H2 Heading Module

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique.