Hoe Aangetekend Mailen notarissen helpt bij het beschermen van gevoelige informatie en documenten

Aangetekend Mailen voor notarissen
  • juli 6, 2023

Inleiding: Het belang van informatiebeveiliging in de notariële praktijk

Werk je als notaris, dan weet je als geen ander hoe belangrijk het is om zorgvuldig om te gaan met gevoelige informatie en documenten. Niet alleen is het je wettelijke verplichting, maar het is ook cruciaal voor het vertrouwen dat klanten in je stellen. Het internet heeft het delen van informatie aanzienlijk vergemakkelijkt, maar brengt tegelijkertijd ook risico's met zich mee. Gelukkig is er een oplossing: Aangetekend Mailen.

Aangetekend Mailen voor notarissen

Wat is Aangetekend Mailen?

Aangetekend Mailen is een innovatieve digitale service die het mogelijk maakt om documenten op een veilige, betrouwbare en legaal (juridisch) erkende manier via e-mail te verzenden. Het werkt eenvoudig: na het opstellen van een e-mail en bijlagen, selecteer je de optie om de e-mail aangetekend te versturen. De ontvanger krijgt vervolgens een bericht met de melding dat er een aangetekende e-mail voor hem of haar klaarstaat.

Aangetekend Mailen voor notarissen: Bescherming van gevoelige informatie

Nu je weet wat Aangetekend Mailen is, vraag je je waarschijnlijk af hoe het jou als notaris kan helpen bij het beschermen van gevoelige informatie en documenten. Het antwoord is simpel: door de hoge beveiligingsstandaarden en de wettelijke erkenning van de verzonden e-mails.

Hoge beveiligingsstandaarden

Bij Aangetekend Mailen draait alles om beveiliging. De service maakt gebruik van geavanceerde versleutelingstechnieken om ervoor te zorgen dat alleen de bedoelde ontvanger toegang heeft tot de inhoud van de e-mail. Ook wordt de identiteit van de ontvanger geverifieerd voordat toegang wordt verleend, wat helpt om identiteitsfraude te voorkomen.

Wettelijke erkenning

Misschien wel een van de grootste voordelen van Aangetekend Mailen voor notarissen is de wettelijke erkenning van de verzonden e-mails. Dit betekent dat een aangetekende e-mail dezelfde juridische status heeft als een aangetekende brief. In het geval van een geschil kun je dus bewijzen dat je de informatie op een bepaald tijdstip naar de betreffende persoon hebt verzonden. Aangetekend Mailen is in Nederland de enige qERDS oplossing. Aangetekend BV is tevens een qualified Trust Service Provider en voldoet volledig aan de Europese eIDAS verordening. Tot slot is Aangetekend BV als organisatie door de overheid aangemerkt als onderdeel van de Nederlandse vitale infrastructuur.

Aangetekend Mailen voor notarissen

Conclusie: Aangetekend Mailen is essentieel voor notarissen

Als notaris draag je een grote verantwoordelijkheid voor de bescherming van gevoelige informatie en documenten. Aangetekend Mailen biedt hiervoor een betrouwbare en wettelijk erkende oplossing. Met hoge beveiligingsstandaarden en de mogelijkheid om te bewijzen dat je de informatie daadwerkelijk hebt verzonden, kun je erop vertrouwen dat je je werk op een veilige en efficiënte manier kunt doen.

Blog Post

Related Articles

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique.

Het verschil tussen ERDS en qERDS in Aangetekend Mailen: Wat betekent dit voor juridische correspondentie?

juni 9, 2023
Het juridische veld staat bekend om zijn uitgebreide en strikte regelgeving. Van procedurele documenten tot contracten...

Aangetekend Mailen in de Gezondheidszorg: Waarom het Belangrijk is voor Zorgverleners en Patiënten

juni 6, 2023
Heb je ooit nagedacht over hoe je vertrouwelijke medische informatie veilig kunt verzenden? Aangetekend mailen in de...

Aangetekend BV opnieuw gecertificeerd als qTSP: Waarom dit belangrijk is

juli 6, 2023
Ben jij je bewust van de cruciale rol die qTSP's spelen in onze digitale wereld? Zo niet, dan heb je geluk - in deze...
Blog Post CTA

H2 Heading Module

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique.